Geschiedenis

De plek, waar nu de camping gerealiseerd is, was vroeger een melkvee boerderij van opa van Zeijl.

In de loop der jaren is de boerderij overgegaan naar de zoons, en werd het een kwekerij. Gewassen als sla, spinazie, andijvie, paprika's en tomaten werden er geteeld.

Naast de kwekerij was er ook plek voor kampeerplaatsen (toen nog zonder voorzieningen), maar met verschillende vaste bezoekers, die het hele jaar een plekje hadden. 

Na verkoop van het land en de kwekerij bleven de boerderij en de bijgebouwen over. De gemeente heeft de omgeving bestemd tot recreatiegebied " Zwethzone".
Dit gaf ons de gelegenheid om Minicamping Zwetzone te starten.

In oktober 2010 hebben we dan ook de knoop doorgehakt en zijn we begonnen met o.a. het terrein egaliseren en draineren, stroom aanleggen en het bouwen van de 5 trekkershutten.
Medio 2011 konden we de eerste gasten ontvangen.

Op deze manier is de locatie veranderd van boerderij van opa, naar kwekerij van pa en hebben broer en zus, een minicamping gestart! Sinds 2015 heeft broer André zich terug getrokken uit het bedrijf en draait de camping op de krachten van ondergetekenden.

Ondanks de bedrijfsveranderingen door de tijd is de plek* ongewijzigd gebleven, en hopen wij u te mogen verwelkomen op dit verrassende plekje in regio Haaglanden.

 


Johan en Patricia Veenman-van Zeijl
 

*Aan het einde van een doodlopende dijk-weg, langs doorgaand vaarwater en aan de rand van de polders, met de steden in de buurt.
zie foto's hieronder

hoe het was zonder faciliteiten 2011, na start van de camping